Cave de vin polivalente

Există și cave de vin polivalente ce au evoluat prin a îmbinarea cavele de maturare cu cele de servire. Compartimentul superior folosește la aducerea la temperatura de servire a vinurilor roșii la 18°C.

Zona centrală permite conservarea și maturarea la temperaturi de 10 - 14°C Iar jos un compartinent pentru răcirea sticlelor de vin alb sau de șampanie.

Când porniți prima oară frigiderul de vin nu uitați să așezați pietrele de lavă în canalul pentru recuperarea condensului. La prima pornire este indicat să turnați un pic de apă pentru a fi absorbită. Ulterior apa ce se condensează pe evaporator se va îmbiba în pietre și va fi folosită pentru menținerea umidității în cavă.

Filtrul de carbon purifică aerul ce intră în cavă.

Termostatul exterior permite pornirea sistemului de încălzire pentru iarnă. Ideal ar fi utilizarea unei uși pline ce împiedică pătrunderea razelor UV, dar astăzi se pot realiza și uși din sticlă tratată anti-UV. Trebuie însă să rețineți că 30 - 40% din radiația UV trece prin aceste uși.

Compresorul este montat pe tampoane anti-vibrații și izolația din spumă poliuretanică rigidizează carcasa și structura pentru eliminarea vibrațiilor.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Contact | Harta site | ANPC

Copyright © 2011 frigiderevin.ro