Cave pentru maturare

Cavele de maturare sunt folosite pentru păstrarea îndelungată a sticlelor adică a vinului care va beneficia în urma învechirii. Achiziționați vinul „tânăr” și îl puteți matura dvs. 7, 8, 10 sau 15 ani. Aceste vinuri valoroase necesită condiții optime ce respectă regulile de aur ale păstrării vinului.

Un senzor termostatic extern permite ridicarea temperaturii în interior dacă temperatura ambientală este scăzută. Indiferent de tipul vinului: alb, roșu, roze sau de țara sa de proveniență temperatura de maturare este aceeași: 12 °C. Rețineți că pentru menținerea unei temperaturi constante în interiorul sticlei sunt necesare mici fluctuații ale temperaturii interioare. (Inerția termică a vinului este de 1000 de ori mai mare decăt ce a aerului.)

Pe spatele cavei se formează condens care este favorizat de vopseaua granulată. Aerul care intră este filtrat cu un filtru de carbon și apoi condensează pe evaporator atunci când pornește compresorul. Puteți vedea aici gradul ridicat de umiditate din cavele noastre, ceea ce permite menținerea elasticității dopului de plută. Acesta este recipientul în care se adună condensul în exces din cavă.

Nu uitați ca anual să înlocuiți filtrul de carbon ce se află în colțul stânga-sus al cavei de maturare. Praful nu trebuie să blocheze circulația aerului. O cavă de maturare trebuie să protejeze complet sticla de radiațiile UV, deoarece acestea distrug taninurile. Acesta este și motivul pentru care sticlele de vin roșu sunt de culoare verde închis.

Compresorul este montat pe tampoane pentru ca vibrațiile să nu se transmită. Izolația din spumă poliuretanică dintre structura metalică și carcasă are și aceasta rolul de amortizare a vibrațiilor. A treia măsură anti-vibrații sunt tampoanele pe care stau rafturile. Raftul de lemn amortizează și el vibrațiile datorită structurii sale fibroase.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Contact | Harta site | ANPC

Copyright © 2011 frigiderevin.ro