Cum recunoastem o cava Climadiff

Produsele Climadiff sunt concepute de producători de vin și sunt gândite pornind de la sticla de vin. Cavele de vin concepute de producătorii de aparatură electrocasnică sunt de fapt doar frigidere normale cu rafturi de lemn.

Diferențele apar atunci când analizăm capacitatea de încărcare o cavă de maturare adevărată are 56 cm in profunzime pentru a putea aranja două rânduri de sticle cu gâturile întrepătrunse. Devine atunci posibilă extragerea sticlelor în mod aleator pentru că nu se vor răsturna.

Dacă nu aveți timp să vă țineți colecția ordonată doar alegeți sticla dorită și o puneți înapoi goală până la momentul ordonării. Puteți vedea aici o cavă de vin cu raft culisant reversibil. Pe o parte se pun sticle de Bordeaux și pe cealaltă parte Bourgogne.

Pictograma de pe raft ne indică pe ce parte ne aflăm. Pentru a pune sticle de Bordeaux trebuie doar să întorc raftul. Raftul reversibil permite stocarea a 13 sticle Bourgogne sau 14 sticle Bordeaux. Acest lucru este valabil indiferent dacă raftul este și culisant sau nu.

Se poate remarca imediat încrederea cu care putem încărca aceste rafturi. Se pot aranja sticlele fără ca acestea să se alunece și deoarece sticlele sunt identice se poate extrage una fără probleme.

Chiar și în cazul în care am nevoie de o sticlă pentru o ocazie specială pot ajunge la o sticlă din spate. Puteți vedea un raft de la o cavă de maturare CDP. Acest raft se poate utiliza și pentru sticle de Bourgogne.

După cum remarcați sticlele se pot aranja și în formă piramidală fără probleme. Așadar, dacă doriți extragerea unei singure sticle piramida rămâne stabilă. Uitați ce se poate întâmpla dacă vă aranjați sticlele dvs. pe un raft conceput de fabricanți nespecializați.

Alegerea vă aparține. Avem și o lumină în cazul în care cava se află într-un spațiu slab iluminat.

Condițiile de păstrare trebuie să fie cele optime pentru ca vinul pus la învechit să evolueze spre maturitate încet și sigur până la atingerea vârfului de perfecțiune.

Nu există nici o cale de a scăpa de cele 5 reguli de aur ale maturării.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Contact | Harta site | ANPC

Copyright © 2011 frigiderevin.ro